Monday, 10 September 2012

Taraaaa!!! setelah 1YEAR menghabokkan BLOG !

Setelah sekian lama aku menyepi dari menyemakkan diri dalam blog aku nih ! bayangkan lah, dekat setahun lebih dah aku malas nak active kan diri dalam nih. Bukan sebab apa, aku ni bukan nya rajin sangat bab-bab nak meluahkan perasaan dalam benda alah ni, bab-bab mengacau orang, membuli orang tuh aku suka lah ! HAHAHA... alah, korang pun suka kan. jangan nak tipu-tipu aku la.. huhu.. 

Lepas ni, boleh lah aku update tiap-tiap hari kan. Hati tengah berbunga-bunga lah katakan .. HAHA. lama dah aku tak rasa macam ni hokey.. so u olls kena happy lah bila dengar okey..

Happy-happy jugak, bulan 11 nanti aku dah nak FINAL EXAM untuk study aku .. waaaaaaaaaaaa, takot gila habaq hang ! sekarang nih dah pertengahan bulan 9 dah . lebih kurang 1month lebih je lagi . Belajar hari-hari pon, rasa macam kosong je dalam kepala otak aku ni . Apa yang aku pikir pon tah. Nak kata ada selalu keluar? hmm, mmg tak lah kan .. sebab memang boring dah kat ipoh ni. Nak jejalan mana pon taktau dah . habis kuat pon g WINDOW SHOPPING je kan.. HAHA.. tapi takde lah nak window sangat sebab kompom-kompom akan beli pape jugak! sebab macam rugi jer kan pegi jejalan sesaje jer.. Aku dok umah jer layan FacebOOk or layan SKYPE jer ,, haha.. tu lah keja aku hari-hari .. dengan siapa aku skype tu rahsia.. HAHA ,. my future husband kot? haha.. InsyaAllah ..Doa-doakan lah .. hehe.. gatai sat ....

Setelah hampir 3tahun yang berlalu, study dengan tanpa dirancang .. Ya Allah , aku berjaya juga teruskan study aku sampai ke tahap ini .. Walaupon hanya sekadar diploma . Fuhhhhhhhh !! memang tak caye lah kan.. HAHA .. Hanya sebab seorang LELAKI , ya seorang yang bernama lelaki aku teruskan pembelajaran aku ..Padahal takde rasa macam nak belajar pon . Datang sini dengan niat " aku dekat dengan dia, boleh selalu jumpa . " HAHA .. Klaka kan ..  Tapi siapa kita nak mempersoalkan tentang jodoh dan pertemuan , hidup mati seseorang . Hubungan kami tak lama . Now, dah jadi husband orang dah pon .. hehe.. Saya happy untuk awak . Saya akan sentiasa doakan kebahagiaan korang. Tapi thanx jugak sebab awak saya sambung belajar balik . Kalau tak, taktau lah apa yang aku buat sekarang nih kan .. Menjahit? huhh! Jahit ikot mood .. income pon ikot mood aku jugak la kan ..HAHA

Macam-macam lah aku lalui sebagai seorang yang berada di perantauan .. HAHA.. Ayat nak gempak je kan .. Perantauan lah sangat . Setiap 2minggu sekali aku balik umah .. haha! Bosan siot duduk epoh ni .. Balek KL plak boleh merayap .. banyak geng kaki rayap . HAHA .. Tapi bosan jugak selalu balik KL sebab keluar jer keje nye sampai takde masa nk dok umah ,. haish .. terooookkkk giler anak dara ni kan . Alah, aku bukan gi buat mende tak elok pon . Abis kuat pon gi lepak jer, takpon gi karaoke ! Jual suara yang tak sedap ni .. haha..

Pejam celik pejam celik , dah nak habis study pon aku .. InsyaAllah hujung tahun ni .. Doakan aku ey .. Aku nak grade . Taknak tangguh-tangguh sem ni . Penat lah .. Sekarang nih , umor den dah lanjut dah ha .. Kengkawan yang lain semua dah nak habis degree dah pon, aku ni je yang merangkak-rangkak lagi nak habiskan diploma aku .. huhu .. takpe kan. Bak kata orang, " lambat asalkan selamat kan " .. hihihihi ... 

Doakan aku yer .. Aku tak sabar nak keje dah .. Tapi tah ! Lepas ni nak keje ape haa ! HAHA.. Nak pegi keje toLL balik bole? haha.. Cam best jer, sebab boleh kuruskan badan yang bam-bam nih .. ^_^*) boleh ke? alahai ... Entah ! Makan jer kejenye.. Nak kurus lah sangat .. HAHA .. 

Okey lah, penat dah bebel sorang-sorang .. daaaaaaaaaaa 

* ( padahal nak study, esok ade quiz insurance ! OMK ! takot gilaa .. sebab kosong dalam kepala otak aku ni .. )


Raya 2012 









No comments:

Post a Comment