Monday, 10 September 2012

Taraaaa!!! setelah 1YEAR menghabokkan BLOG !

Setelah sekian lama aku menyepi dari menyemakkan diri dalam blog aku nih ! bayangkan lah, dekat setahun lebih dah aku malas nak active kan diri dalam nih. Bukan sebab apa, aku ni bukan nya rajin sangat bab-bab nak meluahkan perasaan dalam benda alah ni, bab-bab mengacau orang, membuli orang tuh aku suka lah ! HAHAHA... alah, korang pun suka kan. jangan nak tipu-tipu aku la.. huhu.. 

Lepas ni, boleh lah aku update tiap-tiap hari kan. Hati tengah berbunga-bunga lah katakan .. HAHA. lama dah aku tak rasa macam ni hokey.. so u olls kena happy lah bila dengar okey..

Happy-happy jugak, bulan 11 nanti aku dah nak FINAL EXAM untuk study aku .. waaaaaaaaaaaa, takot gila habaq hang ! sekarang nih dah pertengahan bulan 9 dah . lebih kurang 1month lebih je lagi . Belajar hari-hari pon, rasa macam kosong je dalam kepala otak aku ni . Apa yang aku pikir pon tah. Nak kata ada selalu keluar? hmm, mmg tak lah kan .. sebab memang boring dah kat ipoh ni. Nak jejalan mana pon taktau dah . habis kuat pon g WINDOW SHOPPING je kan.. HAHA.. tapi takde lah nak window sangat sebab kompom-kompom akan beli pape jugak! sebab macam rugi jer kan pegi jejalan sesaje jer.. Aku dok umah jer layan FacebOOk or layan SKYPE jer ,, haha.. tu lah keja aku hari-hari .. dengan siapa aku skype tu rahsia.. HAHA ,. my future husband kot? haha.. InsyaAllah ..Doa-doakan lah .. hehe.. gatai sat ....

Setelah hampir 3tahun yang berlalu, study dengan tanpa dirancang .. Ya Allah , aku berjaya juga teruskan study aku sampai ke tahap ini .. Walaupon hanya sekadar diploma . Fuhhhhhhhh !! memang tak caye lah kan.. HAHA .. Hanya sebab seorang LELAKI , ya seorang yang bernama lelaki aku teruskan pembelajaran aku ..Padahal takde rasa macam nak belajar pon . Datang sini dengan niat " aku dekat dengan dia, boleh selalu jumpa . " HAHA .. Klaka kan ..  Tapi siapa kita nak mempersoalkan tentang jodoh dan pertemuan , hidup mati seseorang . Hubungan kami tak lama . Now, dah jadi husband orang dah pon .. hehe.. Saya happy untuk awak . Saya akan sentiasa doakan kebahagiaan korang. Tapi thanx jugak sebab awak saya sambung belajar balik . Kalau tak, taktau lah apa yang aku buat sekarang nih kan .. Menjahit? huhh! Jahit ikot mood .. income pon ikot mood aku jugak la kan ..HAHA

Macam-macam lah aku lalui sebagai seorang yang berada di perantauan .. HAHA.. Ayat nak gempak je kan .. Perantauan lah sangat . Setiap 2minggu sekali aku balik umah .. haha! Bosan siot duduk epoh ni .. Balek KL plak boleh merayap .. banyak geng kaki rayap . HAHA .. Tapi bosan jugak selalu balik KL sebab keluar jer keje nye sampai takde masa nk dok umah ,. haish .. terooookkkk giler anak dara ni kan . Alah, aku bukan gi buat mende tak elok pon . Abis kuat pon gi lepak jer, takpon gi karaoke ! Jual suara yang tak sedap ni .. haha..

Pejam celik pejam celik , dah nak habis study pon aku .. InsyaAllah hujung tahun ni .. Doakan aku ey .. Aku nak grade . Taknak tangguh-tangguh sem ni . Penat lah .. Sekarang nih , umor den dah lanjut dah ha .. Kengkawan yang lain semua dah nak habis degree dah pon, aku ni je yang merangkak-rangkak lagi nak habiskan diploma aku .. huhu .. takpe kan. Bak kata orang, " lambat asalkan selamat kan " .. hihihihi ... 

Doakan aku yer .. Aku tak sabar nak keje dah .. Tapi tah ! Lepas ni nak keje ape haa ! HAHA.. Nak pegi keje toLL balik bole? haha.. Cam best jer, sebab boleh kuruskan badan yang bam-bam nih .. ^_^*) boleh ke? alahai ... Entah ! Makan jer kejenye.. Nak kurus lah sangat .. HAHA .. 

Okey lah, penat dah bebel sorang-sorang .. daaaaaaaaaaa 

* ( padahal nak study, esok ade quiz insurance ! OMK ! takot gilaa .. sebab kosong dalam kepala otak aku ni .. )


Raya 2012 









Tuesday, 19 April 2011

esOk exam !! gler ! xready lg.............

sok da nk exam.. 
1 paper (business management) tp kn..
ak lgsg xready lg.. 
kple asyik dok srbot jew.. 
sumpah serabot..tolg la jgn cmni...
 ak xnk repeat lg...
klu kne repeat lg mybe ak bnti blaja kot...
 mls da r nk troskan klu cm gini gye yer...
 nk exm jew cmfm dew mslh.. 
mcm2 timbul... adehh.... 
mslh ni xkn slsai.. 
nk thu x ...
 ade 1 kaum ni kn, die yg menaikkan semangat aku dan die juga telah memusnahkan semangat ak.. 
knpa ak sllu sgt jd cm2 ? tolg la kowg..
klu kowg xnk , jgn r terhegeh2 crik ak.. 
aku ni bkn yer BaHaN kowg... ak mntk sgt2 kt kowg...
 ak mmg xkn percye lg kt kaum ni lg..
 ak bnci kowg sgt...
pe2 pon wish me luck 4 tomorow ok...

Monday, 11 April 2011

my BFF !!!!

salam sumer !! hee~ 
sje nk btau yg dowg2 ni larh kwn2 terbaik yg pernah aku ade dlm hidup ni !! oppss !! dowg xlyk sbnr yer di gelar kwn tp lebey lyk di gelar SaHaBaT aku !!
 fat , cik da , ema ! ! terbaik wokk ! bak kataril af 2..hehe..
nk cte ckit la cmne ak bole jmpe 3owg mangkok2 nie..hahaha ! 
jgn mara haa....sje graw..hehehe :P
aku kenal dowg time aku skola dlu..form4 la...
smpi la skg..kmi masih lg bersama ..i2 yg best yer...
walaupon ktowg xsllu jpe tp kmi stil lg bersama...
kne ade persefahaman la kt c2..sume bz lar ktekn..
yg sowg dade fmly sndri..
msty lg bz nk menguruskan ank..hee~
 pe2 pon.. aku mmg syg kowg sgt la,..
hope kte akan kekal berkwn selamanya...
 FOREVER N EVER ~~ 
 ok my darling sume..hee~~
 ni nk tnjuk ckit muke2 yg menceriakan hari2 aku...

aku , fat , shida , ema




bler da dtg time gler, cmni lew jd yer....haha !!


senyum je sumer..hehe

ni time ktowg honeymoon kt GENTING !! hehe




aku windu sgt2 saat2 kte cmni...hope dpt berkumpul n g jln2 sme2 lg...
hahh! puas kew kowg bce n tgk? hahaha ! sowi lew..ak klu bab2 tulis karangan ni da lmer aku resign la..hahaha ! so jpe lg nty ..hehe..chow !!!

ni aku yg comot lg cumut..hehe


diri ku yg comot..hee~


::: anuaL dinner ::::

haRi ni aKu memasak ! yeahh !!

hari isnin yg dingin ni ak masak dua menu iaitu spegeti and ayam Ros..
nk kte sdp 2 xtwu lew nk ckp kn tp mak aku ckp sdp..hahaha !
ok la 2...bru mule2 nk jinak2..haha! klu nk ikotkn ak ni mmg mls la nk msk2 ni..
tkot xsdp..kg owg xnk mkn...mlu2....haa! i2 jela nk ckp...
sje nk test2..hee~ chow !